Beginnen met Human Design - Deel 2

In de vorige blogpost schreef ik over Human Design en de eerste termen waarmee je in aanraking komt namelijk energietype, strategie en autoriteit. Als je deze nog niet gelezen hebt, raad ik je aan om deze blog eerst door te nemen. 

Stap 3: Herken je Not-Self emotie en Signature feeling 

Not-Self emotie gaat over het ervaren van weerstand, als een teken van het universum dat we niet op het juiste pad zitten - het gevoel hebben van out of alignment te zijn. Dan krijg je de kans om je autoriteit en strategie weer toe te passen waardoor je een andere weg inslaat en terug richting het juiste pad kan gaan. Ieder energietype heeft dan ook een eigen Not-Self emotie.

De Not-Self emotie van Generators en Manifesting Generators is frustratie. Frustratie komt voort als ze niet naar hun verlangens en onderbuikgevoel luisteren en leven waardoor ze zichzelf draineren van levensenergie.

Manifestors ervaren de Not-Self emotie van boosheid. Die kwaadheid ervaren ze als een belemmering, onderbreking of verhindering in hun creatieve proces.

Projectors hebben de Not-Self emotie van bitterheid. Zij ervaren een soort wrange nasmaak in de mond omdat ze zich niet gezien of gehoord voelen in de wereld.

Voor Reflectors is de Not-Self emotie teleurstelling, het gevoel dat het leven niet kleurrijk en levendig is. Het kan ook als depressie aanvoelen door erg teruggetrokken te leven.

De signature feeling is dan het omgekeerde van not-self en is de natuurlijke staat van zijn voor dat energietype. Het voelt dan als een hogere plus geaarde emotionele en energetische frequentie. Als je dat gevoel ervaart, zal je merken dat je in een flow zit en je wel iets terugkrijgt van de kosmos. 

Daarom wordt er vaak herhaald in Human Design dat het volgen van je strategie en autoriteit het belangrijkste is, om je meer in verbinding te brengen met je signature feeling. Van nature is iedereen afgestemd op de eigen signature feeling. 

Voor de Generators en Manifesting Generators onder ons zijn het gevoelens van voldoening en tevredenheid

Manifestors genieten dan eerder van de Signature Feeling van vrede

Projectors voelen zich in alignment met hun Signature Feeling van succes

En de Reflectors ervaren in hun beste momenten gevoelens van verwondering en verrassingen.

Stap 4: De thema’s van de energiecentra, kanalen en poorten begrijpen

Verder bevat jouw Human Design-chart een rijkdom aan informatie over je persoonlijkheid, krachten en uitdagingen. Deze info komt tot uiting in de vorm van je energiecentra, kanalen en poorten. Deze onderdelen zijn als de sleutels tot je innerlijke schatkist. 

Energiecentra

Energiecentra zijn de negen energetische plekken - ook wel chakra's genoemd - die verschillende aspecten van je persoonlijkheid en energiestromen vertegenwoordigen. In de bodygraph zijn deze centra getekend als een geometrische figuur - een vierkant of driehoek. Elk centrum heeft een specifiek thema en is geassocieerd met één of meerdere organen en biochemische functies. 

We ervaren die specifieke thema’s en energieën in de centra elk op een andere manier. Ofwel geven we een hoge of een lage expressie aan elke energie. Als een centrum gedefinieerd of ingekleurd is, dan heb je dag in dag uit consistente toegang tot deze energie. Hiermee kan jij dus anderen beïnvloeden. 

Als een centrum ongedefinieerd of wit ingekleurd is, dan noemen we dat een open centrum. Hier neem je energie op en vermeerder je de energie van de gedefinieerde centra rondom jou. Dit kan uiteraard ook gebeuren door de transits, dat zijn de standen van de planeten op dat moment. In de ongedefinieerde centra heb je geen consistente energie, je leent deze tijdelijk en kan er niet altijd aan geraken. 

Meestal ervaren we in de open centra de meeste conditionering, dan gaan we vergelijken met de ander en onze kracht buiten onszelf leggen. Door inzicht te krijgen in wat je niet bent, dan zal je je grootste lessen kunnen leren en diepe wijsheid over het leven bekomen. 

Kanalen & poorten

Kanalen zijn de verbindingen tussen de verschillende energiecentra. Ze representeren de manier waarop energie door je lichaam stroomt en hoe je verschillende eigenschappen en kenmerken in jezelf uitdrukt. Elk kanaal heeft een specifieke betekenis en kan van invloed zijn op je gedrag en persoonlijkheid.

Poorten zijn de individuele punten binnen een kanaal. Ze hebben unieke numerieke aanduidingen en vertegenwoordigen specifieke eigenschappen, talenten of thema's in je leven. Poorten in je chart geven meer gedetailleerde informatie over hoe je deze eigenschappen kunt ervaren en tot uitdrukking kunt brengen.

Stap 5: Je Definitie ontdekken

Definitie is de mate waarin de energiestromen in je bodygraph - dus de kanalen tussen de energiecentra - met elkaar verbonden zijn. Dit heeft impact op de manier waarmee je je eigen energiestroom kan regelen. Vaak hebben mensen baat bij een partner om te kunnen beslissen, zeker als er zich split definities in hun bodygraphs bevinden. 

Dit zijn de verschillende mogelijkheden van definities:

  • Single:   je gedefinieerde energiecentra zijn verbonden met elkaar en er is een goede flow.  Je verwerkt informatie snel. Je hebt niemand nodig om bepaalde dingen met of voor jou te beslissen. Je leert dat het eren van je eigen ruimte en je eigen proces belangrijk zijn.

  • Split: er is een split tussen je gedefinieerde centra en op die manier is er geen directe connectie. Dat wil zeggen dat je graag overleg pleegt energetisch of in een gesprek. Hier zie je mooie partnerschappen en samenwerkingen ontstaan.

  • Triple Split:  hier heb je drie delen waar definitie is, maar ze hebben geen onderlinge connectie.  Jij verwerkt informatie en reageert het best door verschillende mensen en plaatsen op te zoeken.  Geef jezelf ruimte om flow te ervaren in de verschillende omgevingen.

  • Quadruple Split: je hebt veel consistente energie, maar omdat er geen connectie is, kan er wat chaos ontstaan: het kan voelen alsof je meerdere stemmen hoort. Daarom duurt jouw proces wat langer dan bij anderen. Je kan dit vergelijken met een groep die tot een akkoord moet komen.

  • No/ Geen definitie: je bent een Reflector en ontvangt veel  energie, vooral van de transits. Maar omdat het soms zo overweldigend is, kaats je die energie ook terug.  Je vermeerdert en laat die energie wel sneller los dan andere types.

Stap 6: Experimenteer en groei

Nu je al deze informatie tot je hebt genomen, is het tijd om te experimenteren. Leer hoe je beslissingen neemt, communiceert en met anderen omgaat volgens je blauwdruk. Voor een persoonlijke begeleiding in je Human Design info, kan je natuurlijk een Human Design reading bij mij boeken, zoals het Initiatie Ritueel. 

Human Design is geen statische bestemming; het is een voortdurende reis. Human Design is hot - er zijn boeken, cursussen, sociale media kanalen die je kunnen ondersteunen op je ontdekkingsreis. Ik bied zelf ook readings aan, hierover lees je meer op deze pagina.

De weg van Human Design is als een avontuurlijke reis door je eigen innerlijke landschap. Het kan in het begin verwarrend lijken, maar naarmate je meer leert en experimenteert, zul je merken dat je stukje bij beetje dichter bij je authentieke Zijn komt.

Onthoud dat dit slechts een van de vele paden is naar zelfontdekking, en het belangrijkste is om te ontdekken wat voor jou werkt. Laat de informatie een tijdje los en zie of het tot jou terugkomt op één of andere manier.

Ik wens jou veel plezier en mildheid toe tijdens deze ontdekkingstocht!

Foto van Anne Callens

Next
Next

Beginnen met Human Design - Deel 1