Over deze Manifestor en lichtverbinding

Eerst en vooral ben ik een dansende levensgenieter en van deze menselijke ervaring proeven doe ik het liefst van al.

Door zoveel te proeven van het leven, heb ik vaak het gevoel dat ik verschillende soorten levens heb ervaren op korte tijd. Voor mijn zesde levensjaar had ik al in vier verschillende landen gewoond. Van verschillende culturen en intelligentie proeven en genieten, werd me met de paplepel ingegeven.

Vaak verhuizen en reizen, relaties onderhouden, verschillende soorten jobs beoefenen, … die zaken werden me verder voorgeschoteld. Alleen bestond mijn referentiekader niet alleen maar uit rozengeur en maneschijn. 

Want valse noten en wrange gerechten vielen af en toe op mijn schoot. Ik groeide op tot zo’n klassieke hooggevoelige spons, die prikkels opslorpte en deze niet altijd goed kon verwerken of plaatsen. Ik was mezelf ook vaak kwijt. In hypervigilante modus kostte het mij aan pijn en eigenwaarde, inclusief een depressie plus hartverscheurend verdriet. Er heerste lang het gevoel dat ik nergens bij hoorde of me thuis mocht voelen, gehuld in het duister.

Tijd en ervaring

Die twee elementen hebben me uiteindelijk geleerd om die ene plek te vinden waar ik steeds in kon thuiskomen en bekomen - namelijk bij mijn kern. Daar vind ik telkens het licht terug, de energie en drive om na iedere ervaring te transformeren en groeien. Zo heb ik geleerd om de juiste calls te onderscheiden van diegene die niet voor mij bestemd zijn. Die helpen me om verder mijn zielenpad te creëren en bewandelen. 

In vrede met de wereld van vandaag.

Al dansend doorheen het leven, zie ik achteraf wat mijn lichaam en hoofd hebben gedaan om mijn hart te beschermen. Kwetsbaar zijn is best eng, maar dat is de enige weg die ik ken om te kunnen groeien. Ik ben hier immers om te voelen - diep te voelen. Zo kan ik ruimte houden voor het lichtspel in mezelf en anderen.

Licht(en) 


- natuurverschijnsel in de vorm van elektromagnetische golven dat de wereld zichtbaar maakt
- verduidelijken, verhelderen

- voorwerp dat licht verspreidt
-
iets optillen om hetgeen daaronder is zichtbaar te maken 

En laat dit thema van licht het vuurtje zijn waarvan ik aan ga. Het is echt zo’n grote zonde om je licht weg te steken, want het is net datgene dat de wereld nodig heeft.

Start vandaag nog met je licht te schijnen!

Foto van Anne Callens

Previous
Previous

Beginnen met Human Design - Deel 1